Tehetségnap a Dózsában

Tehetség és Fenntarthatósági nap volt a Dózsában.

Mozgalmas, de élményekkel teli napon vannak túl a Dózsa iskola alsós és felsős tanulói.

Iskolánk pedagógusai ugyanis a ledolgozás napján, április 21-én, szombaton nem a hagyományos órarend szerint tartották a tanórákat, hanem Tehetségnapot szerveztek a diákságnak. Az alsós kollégák szintén rendhagyó tanítási napot tartottak a kisebbeknek a Fenntarthatósági témahét előzeteseként.
Egészséges ételeket készítettek, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol a hulladék újrahasznosításának lehetőségeivel ismerkedtek meg. Játékos ügyességi feladatokon próbálhatták ki magukat.

A felsősök az osztálytermekben gyülekeztek.  8 órától a hangoson keresztül a 3.d osztály Föld napi műsorát hallgatták meg.

Ezután mindenki az aulába vonult, ahol az 5. b osztály tanulói által bemutatott műsor nyitotta meg a napot. Az eljátszott tehetségkutató versenyben iskolánk három tanulója mutatkozott be: Somfalvi Csenge a 8. a osztályból, aki az egyik saját költeményét olvasta fel a maga által szerkesztett, illusztrált verses kötetből.
A második fellépő Horváth Lili volt a 8. b osztályból, aki versmondó és szépolvasási versenyen bizonyított már előadói tehetségéről.Harmadszorra Horváth Dzsesszika 6. d osztályos tanuló csodálatos zongorajátékát hallgatták meg a felsősök.

Az első órában Tehetség Díjban részesültek a műsor szereplői, rajz és vizuális kultúra területén négy tanuló: Idei Kitti 8. b, Mikuli Hanna 8.b, Lőwinger Dorka Eszter 8.c, Urbán Soma 8.c; és természettudományos területen végzett kimagasló kutatómunkájáért öt tanuló: Bogó Rebeka Mira 8. a, Borsodi Zselyke Eszter 8. b, Kiss Dorka Szófia 7. c, Somfalvi Csenge 8. a, Várnai Laura 7. c osztályos tanulók.

9 órától az 5-6. évfolyam különböző állomásokon tartózkodott, a 7-8. osztályosok pedig plakátokat készítettek a Föld napja alkalmából, és ugyanebben a témában TOTÓ-kat töltöttek ki.

A természettudományos állomásokon Garamvölgyi Józsefné tanárnő vezetésével érdekes fizikai kísérleteket próbálhattak ki a gyerekek, Móró Józsefné tanárnő pedig a Föld napja alkalmából tartott bemutatót és megemlékezést.

Az informatika területén Várnagyné Garajszki Zsuzsanna tanárnő az Euler programmal ismertette meg a gyerekeket, ahol várakat építhettek; Molnár Attila tanár úr vezetésével pedig honfoglalózhattak és földrajzi teszteket oldhattak meg a tanulók.

 

A sport állomáson Szabóné Vida Andrea tanárnő segítői mutatták be tudományukat az extrém sport területén, a másik állomáson pedig iskolánk volt olimpikonja, Paprika Jenő tanár úr mesélt sportolói múltjáról. Fél órás szünet után az évfolyamok helyszínt cseréltek.

 

Ezen a napon Ki mit tud? vetélkedőben is bizonyíthatták tehetségüket a felsősök. A zsűri tagjai (Keszhelyiné Greschner Ágnes, Lukács Ildikó, Pálmai Csilla, Voleinné Szlávik Judit tanárnők, Tóth Györgyné igazgatónő) a tanáriban hallgatták meg az érdekesebbnél érdekesebb produkciókat. A vetélkedő nagy élmény volt a zsűri számára is, mert a bemutatott produkciójuk alapján új oldalukról ismerték meg a tanítványaikat.

 

A napot a felsősök az aulában zárták. Ekkor tudták meg a Ki mit tud? vetélkedő eredményeit, s annak legjobb pillanataiba nyerhettek betekintést, ugyanis a legkiemelkedőbb produkciókat itt is bemutatták. Köszönő oklevélben részesültek az állomások segítői.

Hogy még rangosabbá tegyük az elismeréseket, egy nagyszerű felajánlást kaptunk a Bartók színháztól. Díjazott tanulóink május 3-án 11 órától a Lúzer Rádió, Budapest című előadás főpróbáját nézhetik meg a színházban. Köszönjük a megtiszteltetést a Bartók színház igazgatójának, Őze Áron igazgató úrnak és Vitézné Tonka Magdolna szervezési csoportvezetőnek.

 

Külön köszönet a nap támogatásáért:

  • A  Sándor Frigyes Zeneiskola vezetőinek , akik a Ki mit tud? versenyre rendelkezésünkre bocsájtottak egy pianínót
  • Magyar Erika tanárnőnek, aki férje vállalkozásával (Teher Tibi) a helyszínre szállította a zongorát
  • Bukó Ferencnek, aki a műsor technikai hátterét biztosította
  • Bazsár Imre rendszergazdának, aki az informatikai háttért biztosította (zenevágás, képszerkesztés)az állomásvezetőknek
  • Robinson Erika Anna tanárnőnek –a Föld napi TOTÓ-kért
  • az állomásvezetőknek
  • és minden alsós és felsős kollégának a rugalmas, toleráns és áldozatkész munkájáért!

    Kattintson ide az események további képeinek megtekintéséhez!