FEOSZ-vetélkedő

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) 2010 őszén országos fogyasztóvédelmi vetélkedőt indított általános és középiskolások körében, melynek célja a 12-16 éves gyermekek tudatos fogyasztói magatartásának kialakítása volt. A vetélkedő első része hat fordulós internetes vetélkedő volt. Vásárlás, élelmiszerek, internet, zsebpénz használat, egészség, reklám, jótállás, szavatosság, utazás, reklám és pénzügyek témakörét foglalta magába. Háromfős csapatok versenyezhettek. Összesen 235 csapat vett részt, mely több mint 700 gyereket jelent országszerte.

A legjobbak 2011. május 12.-én Budapesten, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházában játékos formában mérték össze tudásukat. A döntőben szituációs játékok (pl. reklamáció nem a lefoglaltnak megfelelő szállodai szoba esetén, mit teszünk, ha a vásárolt mp3-lejátszó pár nap alatt elromlik), totó, keresztrejtvény, egészséges étkezés összeállítása adott pénzösszegből, a gyerekek kifejezőkészségére és rajztudására (tisztességtelen reklám rajzolása és indoklása) irányuló feladatok szerepeltek a fogyasztóvédelmet érintő témákban.

Iskolánkból 3 csapat vett részt az egész éves munkában, melyből 2 csapat bejutott az országos döntőbe. Szabó Réka, Vadász Martina és Nagy Zsófia REMAZSO csapatnévvel, Olasz Martin, Bartos Gábor és Varga Bence pedig MARGABEN csapatnévvel versenyzett a döntőben.  Mindannyian 7.c osztályos tanulók. A fiúk csapata V. helyen, a lányok csapata VI. helyen végzett. Felkészítőjük: Juhászné Fejes Ildikó.