KÖZLEMÉNY!

TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény által elrendelt, a 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018.(IV.14.) EMMI rendelet 11. § alapján a 6. és a 8. évfolyamokon 2019. május 22-én szerdán idegen nyelvi, május 29-én szerdán  országos kompetencia mérésre kerül sor. A tanulóknak ezeken a napokon tanórájuk nem lesz, mindkét napon a mérés 08.00-12.00 óra között zajlik és ez idő alatt feladatlapokat kell kitölteniük.
A nyelvi mérés két részből, olvasott és hallott szöveg értéséből áll. Gyermekük május 22-én várhatóan 11.30 órakor végez, és ezt követően hazamehet.
Május 29-én szövegértési és matematika-logikai feladatlapokat oldnak meg a tanulók, ehhez csak tolltartóra, zsebszámológépre és tízóraira lesz szükségük, tanszert sem kell magukkal hozniuk.
A kiválasztott évfolyamokról a tanulók idegen nyelvi feladatlapjait az iskolában javítjuk, a kompetenciamérés feladatlapjait Budapestre kell továbbítani, az értékelés ott történik.
Amennyiben gyermekük kérdőívet visz haza, azt kérjük, hogy otthon együtt töltsék ki és a mérést követő napon, május 30-án csütörtökön szíveskedjenek az iskolába  visszaküldeni. A kérdőív kitöltése önkéntes, Budapestre küldése (kitöltve vagy kitöltetlenül) kötelező.

Amennyiben a felméréssel kapcsolatban kérdésük van, kérjük, keressenek meg bennünket.

Tisztelettel:

                                                                                 a Dózsa György Általános Iskola vezetősége