Magyar KÉPmesék országos videóverseny – arany minősítés

Iskolánkból a 4. c 3 fős csapata indult ezen a versenyen, és Kacorkirály c. művüket

ARANY MINŐSÍTÉSSEL
jutalmazta a zsűri.

A csapat tagjai: Kecskés Míra, Kliszki Luca, Milek Petra
Segítőjük: Bartók Gábor osztályfőnök

A videó megtekintése

Gratulálunk a lányoknak és segítőiknek, akik az ÉKP báb/színjátszás tantárgyon tanultak mellett saját kreativitásukról is tanúságot tettek e videó elkészítésével.

Az alábbiakban részletezzük a versenykiírást (kivonatosan), valamint a lányok munkájáról írunk, mely a linken meg is tekinthető.

Büszkék vagyunk rájuk!

——————————————————————————————————————————–

FEHÉRLÓFIA – MAGYAR KÉPMESÉK Népmese-, és balladamondásra épülő videó verseny

A nevezőknek egy általuk választott népmesét vagy népballadát, balladát kell feldolgozni, akár forgatott, akár animációs video formájában. A pályamunka műfaja és technikai kivitelezése teljesen szabadon választott (pl. film, animáció, bábfilm, pixilláció, gyurmafilm, homokfilm, fotó animáció, papírkivágás, stop-motion, zenés videóklip stb.). A pályázat célja az anyanyelv, mesék általi megőrzése és ápolása, ezért az egyedüli megkötés, hogy a mesékben elhangzott szövegét a pályázóknak kell előadni.

felhívás a fiatalabb korosztályt is megcélozva és a 21. századi mobilkommunikációs eszközök létjogosultságát elismerve a mesemondás mellett a kreatív készséget, a vizuális megvalósítást próbálja erősíteni.

A versenyre korosztályi megkötés nélkül bárki jelentkezhet, maximum három pályaművel. Az egyéni indulás mellett lehetőség van csoportok (alkotócsoportok, stáb, szakkörök stb.) nevezésére is.

A pályaműnek szánt videoklipet a YouTube videó-megosztó portálra kell feltölteni „Magyar képmesék 2019” címmel.

A válogatott klipek vetítése és értékelése az alábbi NépmesePontokban zajlik:

Dunaújváros: 2019. május 9.

Zsűritagok, szaktanácsadók:

A Magyar Versmondók Egyesülete által felkért filmes, előadóművész és népművész szakemberek, akik korosztályonként külön értékelik a pályaműveket.

A verseny az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg: A népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése az informális és non-formális tanulásban elnevezésű EFOP-3.3.4-17 kódszámú pályázat keretében.