Országos CURIE KÉMIA verseny 5. HELY!!!

2019. május 11-én szombaton volt Szolnokon az országos CURIE Kémia Emlékverseny döntője. Szekeres Huba 5. lett! 

Nem is akármilyen mezőnyben! A levelező fordulók után sok száz tanulóból 387 diákot hívtak be a területi központokba a területi döntőkre. Ide, Magyarországon kívül még Romániából, Szerbiából és Brüsszelből is jutottak be gyerekek! Ebben a fordulóban 50 pont volt a maximum. Az országos döntőbe csak a 47 pontot vagy annál többet elért diákok jutottak be (27 fő), ezen kívül még meghívtak további 10 tanulót, akik legalább 45 pontot ÉS a területi döntőkön 1. vagy 2. helyezést értek el. (Brüsszelből és Szerbiából is jutott be diák).

Magyarországról főleg egyetemek gyakorló iskoláiból, 6 és 8 osztályos gimnáziumokból, egyházi iskolákból voltak versenyzők, a területi pontszámok alapján szinte azonos tudással – szóval, nagyon-nagyon szoros volt a verseny!
Annyira büszke vagyok Hubára!
Ez az eredmény két év folyamatos és kitartó tanulás jutalma volt. Fantasztikus szorgalmán túl a verseny nem csak a felkészültséget és az észt értékelte, hanem a hirtelen felmerülő problémamegoldási készséget is. És Huba ebben is kiemelkedőt nyújtott!
Mind magam, mind pedig az egész iskola nagyon büszke tehetséges diákunkra,
SZEKERES HUBÁRA!
Szívből gratulálunk és további nagyon sok sikert kívánunk!

Molnár Józsefné,
felkészítő tanár