Dózsás és DSE-s röplabdások Ausztriában

Dózsás és DSE-s röplabdások Ausztriában – egy újabb cserekapcsolat kezdete
2020. január 3-5.

A Dózsa Iskola röplabdásai a DSE vendég játékosaival kiegészítve a téli szünet utolsó napjaiban, január első hétvégéjén 3 napra Grazba, Ausztriába utaztak az UVC Graz Volleyballakademie meghívására egy nemzetközi U15-ös röplabdatornára. Négy ország, Ausztria, Németország, Csehország és Magyarország részvételével 24 csapat versengett Grazban a Blue Box Arénában a „Dreikönigsturnier Graz” elnevezésű tornán.

A kiutazó lány és fiú csapat a péntek és szombat estét osztrák családoknál töltötték, így ott is gyakorolhatták a német és angol nyelv használatát. A magyar gyerekek azoknál a családoknál aludtak, akiknek a gyerekei ellen a kétnapos verseny során kétszer is meccset kellett játszaniuk. Így szurkoltuk egymásnak is, ami egy verseny során igen ritka. De ez is összekovácsolta az osztrák és magyar gyerekeket, ami elengedhetetlen egy új testvérkapcsolat kialakulásához. Kedves fogadtatásban volt részük, a verseny szervezése kifogástalan volt. Lánycsapatunk a 10. fiúcsapatunk a 11. helyet szerezte meg. Új barátságok és új kapcsolatok születtek.

A felszerelés biztosításával és kiutazás költségeihez való hozzájárulással a DSE Röplabda Akadémia és a Pentele Solar KFT nagymértékben segített minket, hogy részt vehessünk ezen a tornán, akiknek ezúton is köszönjük az anyagi támogatást.
2020 júniusban mi látjuk vendégül Graz U15-ös csapatát.

A röplabdások Ausztriában készült további képei ide kattintva elérhetőek.