KÖZLEMÉNY!

TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény által elrendelt, a 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020.(VIII.31.) EMMI rendelet 11. § alapján a 6. és a 8. évfolyamokon 2021. május 19-én szerdán idegen nyelvi, május 26-án szerdán országos kompetenciamérésre kerül sor. A tanulóknak ezeken a napokon tanórájuk nem lesz, mindkét napon a mérés 08.00-12.00 óra között zajlik és ez idő alatt feladatlapokat kell kitölteniük.
A nyelvi mérés két részből, olvasott és hallott szöveg értéséből áll. Gyermekük május 19-én várhatóan 11.30 órakor végez, és ezt követően hazamehet.
Május 26-án szövegértési és matematika-logikai feladatlapokat oldanak meg a tanulók, ehhez csak tolltartóra (kék vagy fekete tollra!), zsebszámológépre és tízóraira lesz szükségük, tanszert sem kell magukkal hozniuk.
Mindkét évfolyamon a tanulók idegen nyelvi feladatlapjait az iskolában javítjuk, a kompetenciamérés feladatlapjait Budapestre kell továbbítani, az értékelés ott történik.
A tanulók mérési azonosító kártyát kapnak, az azon lévő azonosító szám segítségével lehet majd az eredményeket az Oktatási Hivatal oldalán megnézni.
Amennyiben gyermekük kérdőívet visz haza, azt kérjük, hogy otthon együtt töltsék ki és a mérést követő napon, május 27-én csütörtökön szíveskedjenek az iskolába visszaküldeni. A kérdőív kitöltése önkéntes, Budapestre küldése (kitöltve vagy kitöltetlenül) kötelező.
Amennyiben a felméréssel kapcsolatban kérdésük van, kérjük, keressenek meg bennünket.

Tisztelettel:

  a Dózsa György Általános Iskola vezetősége