BÚCSÚZUNK!

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy iskolánk egykori igazgatója, Antal Istvánné életének 79. évében rövid, de súlyos betegség után elhunyt. Búcsúztatása 2022. december 22-én 13 órakor lesz a városi katolikus templomban.

Antal Istvánné, mindenki Márti nénije 1944-ben, pedagógus családban született. Felmenői között szülei, nagyapja, két dédapja és ükapja is tanított, nevelt. A Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett matematika-fizika szakos diplomát. 1979-től, az iskolánk megnyitásától tanított a Dózsában. Tanítványai szerették és tisztelték, e két nehéz tantárgyat is sikerült megszerettetnie a gyermekekkel. Osztályfőnökként is kiemelkedő figyelmet fordított tanítványaira, így nem véletlen, hogy ma is szeretettel gondolnak egykori tanítójukra.

Kimagasló szakmai munkáját jelzi, hogy 1993-ban megbízást kapott a Dózsa vezetésére. Ezt a feladatot a legnagyobb lelkiismeretességgel és odaadással végezte, melynek köszönhetően az iskola megtartotta, sőt tovább növelte hírnevét. Az ő vezetése alatt fogadta be iskolánk az Értékközvetítő és Képességfejlesztő programmal működő osztályokat, mely program még a mai napig sikeresen működik iskolánkban.

 Elvesztésével egy magas szakmai kvalitással és igaz emberi értékekkel rendelkező ízig-vérig pedagógust veszítettünk el.

Márti néni, nem felejtünk el.