Beszámoló Erzsébet-tábor 2023.

Sikeresen pályázott Zánkára, az Erzsébet-táborba az Útkeresés Segítő Szolgálat óvodai és iskolai segítő szakembere a Dózsa György Általános Iskola pedagógusaival összefogva.

28 gyermekkel Kissné Bereczki Renáta szociális segítő és három pedagógus – Tisza Tímea, Rózsa Márta, Udvardi Dóra – indult útnak Dunaújvárosból Zánkára 2023. július 16-án.
A tábori élet gördülékennyé tételét, a programok lebonyolítását a TESÓ-knak (tábori együttélést segítő operatív munkatársak) köszönhetjük, akik fiatal egyetemistaként dolgoznak a táborban.
Már az első nap estéjén fergeteges tábornyitón vehettünk részt, ahol ámulva figyeltük az összesereglett mintegy 2800 gyermeket, akik altáboronként más-más színű pólóban hallgatták a nyitóbeszédeket. Mi a 11 szín közül a világoskékek népes csapatát erősítettük.
A hét élményeinek sora igen hosszú, hiszen minden időt kihasználtunk arra, hogy minél több élményt szerezzenek a gyerekek.
Strandoltunk a Balatonban, vízibicikliztünk, sárkányhajóztunk, sétahajóztunk. Részt vettünk íjászaton, digitális – közösségfejlesztő, érzékenyítő foglakozásokon.
Megtekinthettük a Fővárosi Nagycirkusz színvonalas előadását. A Hősök napján tűzoltók, mentők, katasztrófavédelmi szakemberek interaktív délelőttöt tartottak számunkra. Izgalmas élményekkel teli volt az éjszakai kalandtúra és a kincsvadászat is. Kipróbálhattuk a tábori trambulint, rendszeresen használtuk a kisvonatot is.
Próbára tehették képességeiket a gyerekek különböző ügyességi és sportprogramokon is. Hangulatos altábori tábortűzzel, majd táborzáró rendezvénnyel búcsúztathattuk a hetet 2023. július 20-án este, ahol utolsó meglepetésként egy csodás tűzijáték színezte Zánka csillagos egét.