ESÉLY ÓRA program

A MEOSZ Ifjúsági Tagozata az esélyegyenlőség társadalom felé történő kommunikálása érdekében fontosnak tartja a gyermekek megszólítását. E törekvés újabb lépéseként építették fel az úgynevezett ESÉLY ÓRÁK programsorozatot.

Ehhez a programhoz csatlakozott a dunaújvárosi Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete és a “Mindannyian Mások Vagyunk” Egyesület.

Mindegyik egyesület közös célja, hogy az ép és sérült emberek minél közelebb kerüljenek egymáshoz, megismerjék egymás világát, ezáltal könnyebbé téve sérült és ép emberek együttélését, együttműködését a társadalomban.

Az Esély Órák keretén belöl a mozgássérült, és a halmozottan sérült emberek életét mutatják be az adott fogyatékossággal élő személyek részvételével, a velük élő-dolgozók előadását meghallgatva, esetleg közös programmal gazdagítva az órát.

Kiegészíti majd ezeket az órákat a “Lépj Közelebb” c. rajz-fotó-videó pályázat is, melyet 2012-ben hirdetnek meg az iskolák számára.

Hasonló órákat már tartottak Fejér megyében, és beigazolódott hasznosságuk: az ép gyermekek jobban megértik, könnyebben elfogadják a körülöttük fogyatékossággal élőket, és megkönnyítik a velük való kommunikációt.

Iskolánkban 2012. április-májusa óta kerül sor az esély órákra, melyeken a 6. évfolyamosok vesznek részt.