TÁRSASJÁTÉK

2011-2012 

ll. félévtől elindítottuk TÁRSASJÁTÉK-SZAKKÖRÜNKET a Dózsa iskolában!
Az angol tagozaton 1. osztályban bevezetett szakkört Flick Szabina, Pere Nikolett és Tatár Edina tanító nénik vezetik, akik a játékpedagógia továbbképzésen tanultakat kívánják iskolánkban is kamatoztatni.
A szakkör célja: a játékokon keresztül észrevétlenül fejleszteni a gyermekek KREATIVITÁSÁT, EGYÜTTMŰKÖDÉSI és KONFLIKTUSKEZELÉSI KOMPETENCIÁIT, formálni ÖNISMERETÜKET. Hiszen a játék az egyedüli olyan tevékenység, amely a lelket és a tudást együtt fejleszti évezredek óta!
A tanító nénik a következő tanévtől (2012/2013) a tanítási órák keretébe beépítve JÁTÉKPEDAGÓGIA ÓRÁT tartanak felmenő rendszerben az angol tagozatos osztályokban.

 2012-2013

MAHJONG-órák a Dózsában

Az 1.a osztályban a Fejlesztő Társasjáték órán vendégként köszöntöttük Nyulasi Zsoltot, aki a Magyarországi Mahjong Szövetség alapító tagja. 5 héten keresztül ismerteti meg a gyerekekkel a mahjong játék elemeit és szabályait.

A gyerekek nagy érdeklődéssel fogadták a népszerű kínai játék – számukra talán már kevésbé – ismeretlen írásjeleit, és nagyon gyorsan sajátították el e különös logikai játék szabályait.

Ezúton is nagyon köszönjük Nyulasi Zsoltnak önkéntes, és igen lelkesítő bemutató óráit!

Flick Szabina
tanító